Hva er forskjellen på leddport og vippeport?

Det finnes mange ulike typer garasjeporter, med ulike mekanismer og utseende. Det kan være utfordrende å finne den riktige garasjeporten, som passer din bolig og dine behov. 

Garasjeport med leddport og vippeport er to vanlige garasjeport-typer. Men hva er egentlig forskjellen?

Leddport

En leddport er en garasjeport som åpnes ved at porten trekkes i en skinne langs taket. Porten kan åpnes loddrett, fordi den er delt opp i flere ledd. Denne typen garasjeport er plassbesparende i forhold til vippeporten, som består av en hel plate. Leddport gir opptil 14 cm større bredde enn vippeporten, og du trenger mindre plass når du skal kjøre inn bilen i garasjen ettersom porten åpnes vertikalt. Leddporten har fleksible og værbestandige pakninger på alle fire sider, som gir optimal tetthet til tross for at den er delt opp i ledd. 

Vippeport

Vippeport er en mer tradisjonell garasjeportløsning, hvor porten består av en hel og solid flate som vippes opp ved åpning av garasjen, før den føres opp i taket. Denne løsningen passer godt til garasjer uten innlagt strøm, fordi det er enkelt å åpne garasjen manuelt. Dersom du har god plass og ønsker en stilren løsning med store flater, kan vippeporten være et godt valg for din bolig.  

Finn den garasjeporten som passer perfekt til deg og din bolig

Forskjellen er med andre ord at leddporten åpnes i ledd, mens vippeporten er en hel flate som vippes opp når du skal åpne garasjeporten. Hvilken garasjeport som er best å velge avhenger av hvor mye plass du har til rådighet, hvilke behov du har og hvordan du ønsker at garasjen din skal se ut. Vurderer du å skaffe deg en motorisert garasjeport? Her kan du lese om fordelene med en garasjeport med motor.

Her kan du se vårt utvalg av garasjeporter.

Har du spørsmål om hvilken garasjeport du burde velge til din bolig? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne den perfekte garasjeporten.