Tips til vedlikehold av garasjeport

Har du noen gang tenkt på at for hver gang du bruker bilen din, går garasjeporten din opp og ned to ganger? Det blir ganske mye bevegelse i løpet av et år. Vedlikehold av garasjeporten er derfor viktig, slik at den skal bevege seg jevnt, fungere godt og vare lenge. 

Det er ikke vanskelig å utføre vedlikehold av på en garasjeport. Det viktigste er at det gjennomføres regelmessig, slik at du slipper unødvendige og kostbare reparasjoner, og for å sørge for at porten varer så lenge som mulig. Her kan du lese tips til vedlikehold av garasjeporten, slik at du kan få glede av en velfungerende port så lenge som mulig.

Rengjøring av skinner

Du burde rengjøre skinnene på garasjeporten regelmessig. Da hindrer du at smuss hoper seg opp og setter seg i sporene. Over tid vil dette føre til at porten får dårligere bevegelse og blir tyngre å åpne og lukke. Bruk en våt klut når du tørker over skinnene for å fjerne støv og smuss. Gå over med en tørr klut etterpå for å fjerne fukt og hindre at skinnene ruster. 

Smøring av bevegelige deler

Etter å ha rengjort skinnene burde du påføre smøremiddel med olje eller fett. Da sørger du for at skinnene har god bevegelighet, og unngår at det knirker når du skal åpne og lukke garasjeporten. Dersom porten har flere bevegelige deler burde du smøre disse også. Smøremiddel kan også bidra til å fjerne smuss som sitter godt fast i skinnene, og beskytte mot rust og erosjon som følge av fuktighet. 

Sjekke bevegeligheten

Sjekk bevegeligheten, og dersom garasjeporten ikke åpner og lukker seg slik den skal bør du finne årsaken. Hvis det går for lenge før du fikser feil på garasjeporten kan det oppstå større skader på skinnene. I verste fall kan skinnene bli ødelagt og du må få en reparatør til å fikse problemet.

Lavprisbygg utfører både vedlikehold og service på garasjeporter.

Har du spørsmål vedrørende din garasjeport? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.